Ron Relicario Superior a Ron Relicario Supremo

Dominikánský rum Relicario patří mezi pýchu společnosti Beveland Distillers, která dle legendy před několika lety získala přístup ke starému relikviáři, kde byl po mnoho let uchován ve dvou lahvích jedinečný rum.

Tento poklad s vynikajícím aroma, chutí i historií se stal inspirací pro rumy Relicario Superior a Relicario Supremo. Legenda o rumu žije v těchto dvou rumech i nadále. Rumy Relicario Superior jsou kombinací rumů, které samostatně zrály nejméně 5 let a po smíchání dalších nejméně 10 let. Rumy Relicario Supremo jsou naopak kombinací rumů, které samostatně zrály dokonce nejméně 10 let a po smíchání dalších nejméně 15 let.

Rumy jsou vyrobeny ze sirupu 100% cukrové třtiny z Dominikánské republiky. Tato cukrová třtina je sklizena tradičním manuálním způsobem. Následná fermentace za použití kvasinek Sacharomyces Cereviceae trvá 30 hodin.

Při destilaci se používá kontinuální sloupcová metoda, kdy destilace probíhá v souvislých sloupcích různých výšek. Celý proces destilace je pečlivě kontrolován a zabere celý den.

Rumy zrají při 70° v amerických sudech z bílého dubu o objemu 225l. Sudy jsou umístěné v prostorách typických pro oblast Karibiku, a to především s ohledem na vlhkost a teplotu. Rumy Relicario patří mezi lehké rumy, které v sudech zrají 5 – 10 let v případě rumu Ron Relicario Superior a 10 – 15 let v případě rumu Ron Relicario Supremo.

Výsledný rum Relicario Superior má obsah alkoholu 40% a krásnou jantarovou barvu. Voní po dubových sudech a jeho lehce sladká chuť připomíná sušené švestky se sušenými zralými hrozny, dále tóny vanilky a suchých sladkých mandlí.

Rumy Relicario jsou bezpochyby pýchou společnosti Beveland, a proto jsme je zařadili i mezi naše dárkové sety se skleničkami na rum z křišťálu.

1d31681a3921f9f21191d0e053206dcf.png

 

Related products